Градски шумотевини: изкуства, занаяти и ръчно направени вълшебства

В два поредни слънчеви уикенда Mall of Sofia се превръща в истинско средище на изкуствата, занаятите и ръчно изработените красоти. „Градски шумотевини“ е един пролетен, пъстър, бъбриво-градски базар, който ще събере в едно цяло талантливи и цветни артисти и занаятчии, специализирани в: козметика, сапуни, свещи, тениски, бижута, aксесоари, вино, шоколад, картички, плетива, декорации, рисуване с къна… Те потапят в художествения си свят, „разхождат“ въображението ти и ти подаряват частица от себе си с майсторските си творения. Много се вълнуваме и затова мислено те пренасяме там: показваме ти някои от многото прекрасни артисти, с които базарът ще те срещне.

CityCocoon – натурална козметика

Кремове за лице, масла, сапуни и шампоани, които са скрили в себе си истинска магия. Приятни, леки, ароматни, отпускащи… те просто ти открехват вратичката към един съвсем друг, по-хубав свят на козметиката. Свят, в който естествените, природни съставки са на пиедестал, всяка капка е заредена с любов, свят, в който нищо не добавяш и нищо не отнемаш…  където сетивата ликуват. Там като в какавида е сгушен малкият свят на City Cocoon.

Chaika – ароматни свещи

Право от топлата семейна работилничка на Chaika до твоето уютно местенце достигат ръчно налетите ароматни свещи от натурален восък. Отваряш бурканчето, а от него се разнася естествения аромат на ванилия, на парченца круша, попили уханен мед… Влюбваш се. После палиш свещта и усещаш как уханието ѝ изпълва пространството: чрез него тя ти разказва история. Пламъкът се разгаря кротко, обгръщайки те с топлина, спокойствие, блаженство… сякаш скътан в топлото гнездо на чайка. Бавно догаря. Накрая остава споменът за една ароматна вечер, към която не спираш да се връщаш… отново и отново.

MehndiBaiMANU – рисуване с къна

Една древна традиция, обвита в символика. Едно красиво и загадъчно изкуство, използвано в продължение на хилядолетия – това е рисуването с къна. То ще те пренесе назад в миналото на една от онези седенки, когато жените са се събирали и в разговорите, споделеното време и женските ритуали, са се вдъхновявали и развивали женската си енергия. Освен да си подариш време за разкрасяване, ще се потопиш в един духовен ритуал с високи вибрации, лечебно действие и терапевтичен ефект.

Фондация „Рождество Христово“ – сувенири от естествени материали

Красотата в твоя дом, сътворена от внимателните ръце на майка в затруднено положение. Всеки сувенир, всяка фигурка, е ръчно изработена в ателието на фондация „Рождество Христово“ с една едничка цел: да направи живота малко по-лек за онези жени и деца, които са изпитали една идея повече от горчивината му. Във всеки сувенир са закодирани много топлина, обич, грижа, надежда… които отнасяш у дома.

MallofSofia организира „Градски шумотевини“ съвместно с „Базар на изкуствата“ през уикендите 09.04 – 10.04 и 16.04 – 17.04 от 11ч. до 20ч.