2024 in a nutshell: дървеният дракон, цветът peach fuzz и астропрогнозите, за които трябва да знаеш

Писмо до Дядо Коледа

Началото на всяка нова година често е изпълнено с много ентусиазъм и приповдигнато настроение. И също толкова често обаче е нещо като „чудо за 3 дни“, отколкото за 365. И точно за да те изпълним с очакване и вдъхновение за всичко, което предстои през новата година, ние от Mall of Sofia подготвихме за теб това 2024 миш-маш overview, с което ще ти разкажем малко повече за китайския зодиак и знака на дървения дракон, за peach fuzz – цветът на годината, както и за важните астропрогнози, за които трябва да знаеш! Минаваме през всички тези теми в следващите редове!

Свети Николай Чудотворец

Годината на дървения дракон

Китайският зодиак е един от най-големите символи на традиционната китайска култура. В повтарящ се 12-годишен цикъл характеристиките на 12 различни животни биват отъждествявани с родените през съответните 12 месеца. Към тези характеристики, отново циклично, се добавят и особеностите на елементите – земя, огън, вода, дърво и метал.

Така, 2024г. е годината на дървения дракон! Сред останалите, плъх, бик, тигър, заек, змия, кон, коза, маймуна, петел, куче и прасе, драконът се откроява като единственото митично създание и най-могъщото животно в зодиака!

За разлика от западния свят, където драконът често е изобразяван като ужасяващ звяр, в Азия той е почитан като свещен символ на благородство, смелост и сила – дори от китайските императори, които са украсявали дрехите си с бродерии на дракони.

Именно такива характеристики носят и родените под този знак – те са лидери и водачи, те са смели, амбициозни и уверени натури, които не се страхуват да се изправят срещу предизвикателства и да поемат рискове.

2024г. се предвижда да е успешна именно за тях, както и за всички иноватори и целеустремени личности, които имат ясна визия, решителност и готовност да действат! Последният път, когато годината е била под управлението на дървения дракон, е 1964 г., като тази комбинация ще се повтори отново чак след 60 години или през 2084!

Карикатура на Дядо Коледа

Цветът на годината

След множество проучвания, дискусии със специалисти от различни индустрии и детайлни наблюдения над случващото се на световната сцена, водещият глобален авторитет в сферата на цветовете, институтът PANTONE, всяка година официално обявява цвета на годината.

През 2024г. това е peach fuzz или т.нар. прасковен мъх – мек, нежен и сърдечен цвят между оранжево и светлорозово, който носи усещане за топлина и лекота на ума, тялото и душата. В отличителен контраст на миналогодишния смел и драматичен viva magenta (пурпурночервено), прасковеният мъх е лъчист и сияещ нюанс с фини нотки на съвременност и елегантност. Това е пастелен и слънчев цвят с жизнерадостно присъствие, от който предстои да виждаме много през следващите месеци!

Говори с Дядо Коледа!

Астрологията на 2024

Едно от най-важните астрологични събития за годината ще наблюдаваме още на 20 януари: тогава, за пръв път от 1798 г. насам, Плутон ще навлезе в знака на Водолей! Това са цели 248 години, които са нужни на планетата, за да направи една пълна обиколка около Слънцето! Затова и промените, които можем да очакваме на колективно ниво, са също големи, и са особено свързани с развитието на нови технологии и иновации и същевременно с това – с разместване на обществените слоеве, с протести и социални промени.

През април пък ни очаква още едно съществено събитие, което не е наблюдавано от почти век: тогава Юпитер и Уран ще се срещнат в една и съща точка в небесното пространство, създавайки така наречения в астрологията съвпад, при който ще се отключи силна енергия, която ще повлияе индивидуално на всеки.

Месец по-късно, през май, отново Юпитер ще е главен герой, преминавайки в знака на Близнаци и активирайки нов дом от личния хороскоп. Това е изключително позитивен транзит, понеже той носи много късмет и разширение по тематиките на дома, в който попада.

И така, лека-полека ще завършим годината с едно последно слънчево затъмнение във Везни, а малко по-късно и с ретрограден Меркурий през декември – точно както беше и през 2023!

Готов ли си за всичко, което предстои?


Още интересни теми можеш да намериш в нашата блог секция.

А за още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.