Как да внесеш повече уют у дома през зимата?

Уют у дома през зимата

Началото на зимата определено не е най-любимото време за много от нас! По-кратките и мрачни дни предразполагат към онова специфично минорно настроение, обземащо ни всяка година по същото време. Един от начините да „надхитриш“ така наречените winter blues е като превърнеш дома си, мястото, където всъщност прекарваш най-много време през зимните дни, в едно уютно, топло и светло убежище, което да те кара да се чувстваш по-добре още в мига, в който прекрачиш прага. Представяме ти няколко идеи как да внесеш повече уют вкъщи през настоящия сезон. Вдъхнови се с нас в следващите редове!

Килимчетата са задължителни

Когато искаш да внесеш повече уют в дома си, подът най-вероятно не е първото нещо, за което се сещаш, а всъщност е толкова важен! Мекият килим е страхотен начин да внесеш повече топлина в пространството – и буквално, и преносно. Можеш да заложиш на един по-голям или пък на няколко по-малки килимчета, които да поставиш на ключово място, като например до леглото, пред дивана или пък под масичката за кафе.

Няма такова нещо като прекалено много възглавнички

Няма такова нещо като прекалено много възглавнички

Няколко възглавнички в повече не са навредили на никого! Избери пух или друга характерна зимна текстура като букле, вълнена плетка или плътно кадифе и не пести от броя им, защото колкото повече, толкова повече! Pro tip: ако вече разпологаш с повече възглавнички, можеш само да смениш калъфките им и така просто да ги адаптираш към сезона без да се налага да купуваш нови!

Instant cozy feel

Instant cozy feel

Изкарай одеялата от шкафовете и раклите, защото това е най-лесният начин, с който мигновено можеш да преобразиш дома си в уютното убежище, за което мечтаеш! Пухените одеяла и плетените покривки са чудесен начин да добавиш допълнителен пласт към меките мебели, като те са не само визуално красиви, но и абсолютно идеални за онези пъти, в които просто ти се иска да се сгушиш на дивана. Можеш да ги поставиш небрежно или пък да застелиш с тях, а за най-добър ефект, използвай класически зимни материи като вълна, руно и фланел!

Топлината на огъня

Топлината на огъня

Огънят: най-същественият елемент на зимния уют. Разбира се, не всеки е такъв късметлия да има камина вкъщи, но това не означава, че не можем да пресъздадем топлината на огъня! Ароматните свещи лесно се вписват във всяка естетика, като можеш допълнително да ги декорираш с различни елементи. Приятният им аромат пък е още един сигурен детайл, допринасящ към твоя cozy feel!

Winter paradise

Winter paradise

Накрая, само едно нещо липсва, за да превърнеш дома си в истински зимен рай: естествените зелени декорации като боровите клонки, които превръщат всяко пространство в част от зимна приказка! Добави ги към ваза или създай красива композиция, използвайки свещи или лампички, по този начин внасяйки още по-голямо усещане за топлина и уют с естествен акцент в твоя дом!

Пътят на най-уютния дом минава през Mall of Sofia! Ела в ИКЕА (ниво 1), Denix (ниво 1), Еnglish Home (ниво 0) и още любими магазини и открий прекрасни зимни аксесоари за твоето пространство!


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.