Pose like a pro: съвети и трикове за най-готините летни снимки в инстаграм

Ето, че лятото вече чука на вратата, а заедно с него и всички онези приключения, които чакаха по-хубаво време, пътувания до красиви дестинации (предимно с дъх на море), дълги слънчеви дни, безкрайни топли вечери, вълнуващи преживявания и много време, прекарано навън – на готини места с готини хора! Все моменти, които ти се иска да запечаташ по най-хубавия начин, но все ти е трудно да го постигнеш, понеже си нямаш никаква идея как да застанеш или да позираш… Не и това лято обаче, защото днес ние от Mall of Sofia споделяме с теб проверени идеи, трикове и съвети, с които да създадеш най-готините си летни снимки и най-свежия instagram feed!

Кадър като от списание

Започваме с една от най-естествените позиции, в която професионалните модели много често застават: погледни право към камерата и постави единия си крак леко пред другия, сякаш вървиш към нея. Така внасяш динамика в снимката и лека разчупеност в тялото, като същевременно имаш възможност да покажеш голяма част от пейзажа около теб, създавайки един наистина интересен и грабващ вниманието кадър!

Follow me

Представи си, че се разхождаш небрежно, изведнъж се обръщаш леко назад и с изненада виждаш някой познат зад теб – точно това искаш да пресъздадеш в тази снимка! Търсеният ефект е усещане за лекота, непринуденост и дори лека игривост, като разбира се, трябва да помниш, че освен врата, трябва да завъртиш и цялото си тяло леко встрани, за да изглежда наистина естествено.

Разкажи ми история

Това е снимка, изискваща малко предварителна подготовка, която обаче определено си заслужава. Помисли за локацията, на която ще се намираш и сезона. Какво можеш да добавиш като „реквизит“, така че то да говори само по себе си за мястото, разказвайки една история? Студена сангрия в Испания, фунийка с автентично джелато в Италия или пък барета като аксесоар във Франция са примери за именно такъв акцент!

1, 2, 3… action!

Време е да раздвижим кадъра! Може би като малък много са ти се карали да не хвърляш разни неща или да не пръскаш с вода, докато си в морето, но тук това не важи. Хвърлянето например на водни капчици във въздуха кара снимката да оживее и създава оптималния летен кадър! В този случай добър трик е да включиш камерата на “burst mode”, така че да имаш възможно най-голям шанс да уловиш наистина перфектния момент. Само, разбира се, внимавай покрай цялата тази история да не го отнесе фотографът…


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.