"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" посрещна първите си трибути с разкошна гала премиера

Всяка игра има своето начало. Шоуто вече започна и целият свят гледа, защото се завръщаме в безжалостния свят на Панем само в кината с Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии – не просто филм, а истинско събитие, което бележи настъпването на нова глава от един от най-емблематичните и обичани франчайзи, създавани някога. Режисирана от майстора на жанра Франсис Лорънс и вдъхновена от бестселъра на Сюзан Колинс, тази впечатляваща продукция ни запознава с неразказаната предистория и разтърсващите събития, оформили култовата сага.

Избрани гости имаха привилегията да присъстват на обсипаната в злато гала премиера, която се състоя вчера, 15 ноември, в IMAX залата на Cinema City Mall of Sofia. Познати и обичани актьори, продуценти, известни личности и уважавани гости станаха част от бляскавата церемония, която с лекота превърна обикновената сряда във вечер, изпълнена с попиляващи емоции и триумфално кинематографично съвършенство. Атмосферата беше перфектна комбинация от разкош и суровата същност на Панем, а тематичният кетъринг, вдъхновен от  антиутопичния свят на филма, допринесе по несравним и изискан начин за завладяващото преживяване. Партньорите на събитието се погрижиха да го направят още по-запомнящо се с уникални и специално подбрани тематични коктейли и подаръци.

Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии ни срещат с 18-годишния Кориолан Сноу години, преди да стане президент на Панем. Той е последната надежда на своя залязващ род – някога гордо семейство, което след войната губи своите влиятелни позиции в Капитол. С бързото наближаване на 10-ите годишни Игри на глада, младият Сноу е неприятно изненадан, когато е избран за ментор на Луси Грей Беърд – момиче трибут от незначителния Окръг 12. Но след като Луси Грей привлича цялото внимание на Панем, със своето провокативно изпълнение по време на Жътвата, Сноу смята, че може да успее да обърне шансовете на тяхна страна. Обединявайки уменията им за показност и новооткритата политическа проницателност, борбата за оцеляване на Сноу и Луси Грей в крайна сметка ще разкрие кой е пойна птица и кой е змия.

Режисьор на Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии е Франсис Лорънс (Константин, Аз съм легенда), който се завръща в Панем, след като предвождаше изключително успешните Игрите на глада: Възпламеняване и двете части на Игрите на глада: Сойка-присмехулка. Сценарият на филма е дело на Майкъл Лесли (Assassin’s Creed) и Майкъл Арнд (Мис Слънчице, Междузвездни войни: Силата се пробужда), по романа на Сюзан Колинс. В ролите са Рейчъл Зиглър, Том Блайт, Питър Динклидж, Виола Дейвис, Джейсън Шуорцман, Хънтър Шейфър, Бърн Горман, Ашли Лиао, Фионула Фланаган и др. 

Шоуто вече започна с Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии в кината, 4DX и IMAX.


Виж програмата на всички прожекции за деня тук: https://mallofsofia.bg/cinema/!