3 места по света, където желанията се сбъдват

Има едни места по света, където сякаш тече друга енергия… Те са удивителни, чудати и понякога дори леко мистериозни. Всеки ден хора от близо и далеч се стичат, за да се потопят в тяхното очарование и за да сбъднат най-съкровените си желания. Днес ние от Mall of Sofia искаме да ти разкажем за някои от тях, а защо не и да те вдъхновим да ги посетиш през идващите топли месеци! Само внимавай какво си пожелаваш… защото може да се сбъдне!

1. Домът на Дева Мария

В планината Коресос, само на няколко минути от античния Ефес, в днешна Турция, се намира домът на Дева Мария – скромен и малък като постройка, но значим като място за поклонение, за което се носят легенди… Всъщност точно тук апостол Йоан довежда Дева Мария след разпъването на Исус Христос на кръста в Йерусалим, търсейки уединено и безопасно място и обещавайки да се грижи за нея като за своя майка. Изворът, течащ пред каменната къща, се смята за лечебен и чудодеен, като от него трябва да се изпият 7 глътки – те ще донесат чаканото изцеление. Едновременно с това, на така наречената “стена на желанията“ всеки може да закачи парченце плат или кърпичка с предварително написаното си желание, което се смята, че ще се сбъдне до 9 месеца… разбира се, дотогава то не трябва да бъде споделяно с никого!

2. Нулевият меридиан

Началният или нулевият меридиан е меридианът, който минава през Гринуич – един от районите, разположени на южния бряг на река Темза и по-конкретно неговата световноизвестна Гринуичка обсерватория, основана през 17 век от крал Чарлз II. Именно това е меридианът, който разделя Земята на източно и западно полукълбо и чрез който се синхронизира времето по целия свят! Поверието гласи, че началният меридиан помага особено на тези, които искат да поставят ново начало и да започнат живота си от нулата. За да се сбъдне това, което искаш, трябва да застанеш с единия крак от едната страна на линията, отделяща западното полукълбо от източното, а с другия крак – от другата. Затвори очи и си представи как меридианът разделя планетата… пожелай си нещо!

3. Мостът на влюбените

Мостът на влюбените – едно от най-романтичните места във френската столица. По неговите парапети са окичвани хиляди катинари с инициали и имена на влюбени двойки с пожелание любовта им да остане вечна. Това е ритуал, който датира повече от 100 години назад във времето, когато по време на Първата световна война младата учителка Нада и сръбският офицер Реля се влюбват. По време на тяхната връзка обаче, се налага Реля да замине на война в Гърция, където се влюбва в друга. Нада никога не успява да го преживее. Така нейните приятелки и други млади момичета започват да изписват върху катинари имената на любимите си заедно със своите и да ги прикрепят към парапетите на моста в опит да успеят да съхранят своята любов. Мостът до днес остава символично място за всички влюбени двойки, а практиката се разпространява в страни по целия свят!

Всички твои желания стават реалност и в Mall of Sofia! Тук, в самото сърце на София, на няколко крачки от теб, те очакват много местенца за шопинг, хранене, услуги и забавления! Ела и разгледай новите летни колекции на H&M, Bershka, CCC, Terranova, Sinsay, GiAnni, Musette, Motiivi и Calliope, потопи се в перфектното кино преживяване в IMAX, направи дома си още по-красив и уютен с IKEA, спортувай в Pulse Fitness, или пък планирай най-хубавата си почивка това лято в туристическа агенция Usit Colours на ниво 0 в Mall of Sofia!


Последвай профилите ни във Facebook и Instagram.