Лято ’23: топ 3 интересни и нестандартни почивки

Приятен морски курорт, дни, прекарани на плажа, редувайки плуванията в морето с пълен chill на шезлонга, студени коктейли, безкрайни вечери и дълги разходки по малките улички, изпълнени с живот, музика и цветове –  това е абсолютната класика в жанра на лятната почивка! Няма как да не признаем, че ние самите безспорно сме в капана на нейния неопровержим чар, но ако тази година и ти като нас изпитваш порива да опиташ един малко по-различен начин на почиване, откривайки нови емоции и нови преживявания, идваме с няколко свежарски и вдъхновяващи предложения!

Good vibes only

Уютът на дълъг неделен следобед – това е усещането, което ти носи пътуването с кемпер. Не бързаш и не закъсняваш за никъде, защото нямаш час за настаняване, за тръгване, за резервация, за полет… наслаждавайки се на момента тук и сега, загубваш представа за времето, защото това пътуване е wanderlust в най-чист вид. Удобно легло, баня, малка кухничка – от какво повече имаш нужда? Щом всяка вечер заспиваш под небе от милиони звезди, посрещаш изгреви и изпращаш залези, откриваш уникални места и гледки всеки ден, оставяш се на течението и спонтанността, наслаждаваш се на простотата на живота… Това е пътешествие, което ще те срещне със самия себе си и с любимите хора по нов начин, прекарвайки истински качествено време с тях и впускайки се заедно в едно приключение като никое друго!

Яж, моли се и обичай

Медитации, йога практики, разходки сред природата, чиста и здравословна храна и разговори с хора, с които вибрираш на една честота – във всичко това те потапя така нареченият yoga retreat. Това е едно малко по-различно пътуване, защото ако на традиционната почивка тръгваш с любим човек, семейство или приятели, тук по-скоро тръгваш сам. За да успееш да пропътуваш пътя към себе си и да погледнеш наистина надълбоко, трябва първо да се отделиш от шума, забързаността, задълженията и другите: disconnect and reconnect. Това е пътуване за хора, които имат нужда от рестарт: на ментално, духовно и физическо ниво. От него се връщаш презареден и отпочинал, възстановил вътрешния си мир. Някога случвало ли ти се е да се върнеш от почивка и да се чувстваш толкова изтощен, сякаш тепърва имаш нужда от такава? Е, yoga retreat-ът със сигурност няма да е една от тях!

Планината те зове

Една истинска прохлада, свежест и възможност да си отдъхнеш от непоносимата лятна жега в града – това ще усетиш още с първите си стъпки в планината. Тя заземява, смирява, изчиства съзнанието и кара всички притеснения да изглеждат някак нищожни. Забелязал ли си как само след един ден или дори само няколко часа сред природата се чувстваш  зареден? Прекарвайки 5-6 дни подред на чист въздух, аромати на цветя и билки, ромона на малки поточета, необятната красота на планината и тишината и спокойствието, с които насища всичките ти сетива, ще успееш да усетиш истинско обновление. Тук дори умората е приятна, а на чистия въздух храната се усеща по-вкусна и водата по-свежа. Проучвания доказват, че именно комбинацията от чистия въздух и движението стимулират производството на ендорфин – хормонът на щастието, който те изпълва с ентусиазъм и прилив на енергия. Ако това е, което търсиш, несъмнено ще го намериш в прегръдките на планината!

Къде ти се иска да отидеш? Остави сърцето да те води… и една от най-големите агенции за пътуване в България – Usit Colours – на ниво 0 в Mall of Sofia!


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.