Трендът Barbie: всичко, което трябва да знаеш

Кой не е чувал за Барби? Емблематичната кукла е без прецедент в света на играчките, като в продължение на повече от 60 години тя е обект на внимание, както от малки, така и големи. И въпреки че в своето дълго съществуване Барби несъмнено предизвиква редица дискусии и смесени чувства у някои, едно остава непроменено: усещането за женственост и красота, което тя въплъщава и способността ѝ да диктува модните тенденции! В това се убедихме за пореден път с предстоящото излизане на филма „Барби“, което предизвика абсолютен фурор още с появата на първите кадри! Това е всъщност първият игрален филм на „Барби“ след множеството създадени анимации, като в него ще вземат участие небезизвестните Марго Роби и Райън Гослинг в ролите съответно на Барби и Кен! Една от най-очакваните продукции това лято отново обърна всички погледи към легендарната кукла и даде началото на най-новия тренд! Ако все още не си част от него, време е! Този блог пост на Mall of Sofia обещава да те зариби.

Barbie – началото

Кой е човекът, дал живот на Барби? Всичко започва през 50-те години на миналия век, когато Рут Хендлър наблюдава дъщеря си да играе с хартиени кукли, да прикрепя към тях хартиени дрехи и аксесоари и да си ги представя като възрастни – как ще се обличат, какво ще работят и какъв живот ще имат. Днес това звучи съвсем обичайно, но всъщност по онова време единствените съществуващи кукли са били бебета и са предполагали към съвършено различен тип игри. Тогава на Рут хрумва идеята за кукла, която да изглежда като възрастен и да позволи на децата да дадат израз на най-големите си мечти и желания чрез нея! Именно така се ражда куклата Барби, за пръв път представена през 1959г. на панаира на играчките в Ню Йорк и кръстена на дъщерята на Рут – Барбара. Още през първата година на създаването им, от Барби са продадени над 300 000 кукли, като до края на 2006г. този брой вече надминава рекордния 1 милиард!

Barbiecore

“Barbiecore”- това е модният тренд, който започна още през миналата година и набра удивителна скорост още с пускането на първите промо снимки на филма. Визията на Марго Роби като Барби, облечена в ярко розов outfit, веднага стана viral в TikTok и предизвика увеличение в търсенията на розови облекла с цели 416%! От Valentino също пуснаха цяла колекция от hot pink дизайни в духа именно на barbiecore – женствени, ярки и открояващи се! Типичният barbiecore цвят е т.нар. фуксия нюанс или цикламенорозово, като oсновният принцип е: колкото повече, толкова повече! В този тренд няма такова нещо като прекалено много розово, така че смело съчетай розов тоалет с розови обувки и аксесоари, създавайки своя прочит на перфектния летен и супер тренди barbiecore монохром!

Barbie girl in a Barbie world

Да живееш в Барби свят вече е възможно! Или поне за малко и поне за двама от нас… По случай излизането на филма в кината на 21 юли от продукцията си партнират с Airbnb, за да предложат нещо наистина нечувано и невиждано досега! Двама ще са гостите късметлии, които ще имат възможността да прекарат една нощ в къщата на Барби в реални размери, разположена в цялата си прелест на брега на Малибу, Калифорния! Огромното имение е, разбира се, от пода до тавана в любимото на Барби розово, а декорът му е вдъхновен от нейната къща играчка с миниатюрни мебели и аксесоари. Но какво е един Барби свят без Кен? Почти веднага след излизането на куклата в края на 50-те създателката Рут Хендлър получава стотици писма от деца, умолявайки я да създаде гадже на Барби! И така се ражда Кен. Именно real-life Кен ще посрещне и гостите в real-life къщата на Барби, допринасяйки за превръщането на това така или иначе сюрреалистично и приказно преживяване в истинска сбъдната мечта!

If you love Barbie… this movie is for you. If you hate Barbie… this movie is for you. Не пропускай да гледаш най-очаквания филм на лятото в Cinema City от 21-ви юли на ниво 2 в Mall of Sofia! А дотогава… обнови гардероба си със супер свежата barbiecore тенденция в магазините Bershka (ниво 0), H&M (ниво 0), CCC (ниво 1), Terranova (ниво -1), Sinsay (ниво 1) и много други в любимия ти мол в сърцето на София.


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.