Winter essentials: 3 must-have палта за всеки зимен гардероб

Колкото и да ни се иска да е вечно лято, истината е, че зимата неофициално вече завладя северното полукълбо, а всички ние, имащи нещастната съдба да се намираме в него по това време от годината, съвсем официално отново заживяхме в пластове от жилетки, пуловери, шалове, палта и дебели вълнени плетки… Но понеже ние от Mall of Sofia вярваме, че трябва да се минава през всеки сезон със стил и ролята на всички изброени далеч не е само практична, посвещаваме този блог пост на зимния гардероб! Най-съществената част от него са именно връхните дрехи – първото (а понякога и единственото) от облеклото, което околните виждат. Ето кои са 3-те must-have палта, в които си струва да инвестираш!

Тренч

Тренчът – малко други връхни дрехи в днешния гардероб могат да се похвалят със същата емблематичност. И може би това не е изненада, като се има предвид, че едни от „виновниците“ за създаването му са именно Burberry – една от най-разпознаваемите британски марки в луксозния моден сегмент.  Тренчът се ражда по време на Първата световна война като част от униформата на офицери и други военни с висок ранг: символ на тяхната класа и социално разграничение. Той е идеалният избор за допълнителна връхна дреха, която не е прекалено тежка или обемна и е особено подходящ за преходно и хладно време. Днес тренчът е неизменна част от колекциите на повечето модни брандове и съвсем обяснимо – това е един вечен дизайн, който просто никога не излиза от мода!

Пуфър

След класическия и елегантен тренч, отиваме в другия край на модния спектър с едно истински функционално яке, което ще е твоето спасение в най-студените зимни дни, когато усещането е буквално, че замръзваш.  Пуфърите често са в oversized модели, с дължина до ханша и топли и изолиращи материали, които задържат топлината на тялото. Те са особено подходящи за по-небрежен тоалет и са идеалният допълващ елемент към една спортна визия за разходка в парка или пък зимен ден в планината. А най-хубавото е, че разнообразието от цветове, принтове, дължина и размери при пуфърите е огромно, така че лесно ще намериш идеалния за теб! 

Право палто

Палтото с права кройка, семпъл дизайн и дължина до глезените е друг класически модел, който е издържал теста на времето и без който зимният гардероб просто не може! То издължава фигурата и създава една изключително елегантна визия, а забавното е, че дори под него да си облечен с пижама или с възможно най-небрежните си дрехи, с това палто отгоре – винаги изгледаш като от списание! Абсолютно задължително е да го съчетаеш със също толкова стилни ботуши или боти, като те могат да бъдат в същия или пък в контрастен цвят, за създаването на един наистина „уау“ ефект!

Пътят на най-стилния гардероб минава през Mall of Sofia! Ела в магазините на Bershka (ниво 0), Aleta Parizi (ниво 1), H&M (ниво 0), Daphne (ниво 1), Terranova (ниво 0) и на още любими марки и открий своя следващ зимен фаворит!


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.