CIELA’S BESTSELLERS или 5 идеи за четива през дъждовните дни

Пак е онова време от годината, в което да се сгушиш на дивана в дъждовен ден с чаша топъл чай и хубава книга е едно от най-приятните занимания. Понякога изборът на следващото четиво обаче те хвърля в море от автори и заглавия, от което ти става почти невъзможно да си избереш… А с все по-малкото време, което ни остава в ежедневието за четене, селекцията трябва да е безкомпромисно добра! В тази връзка, ние от Mall of Sofia подготвихме кратък списък от проверени заглавия за всеки самоуважаващ се bookworm. Представяме ти някои от най-продаваните книги на книжарници Ciela, които да се превърнат във вдъхновение за твоето следващо четиво през дъждовните есенни дни!

Времеубежище

Няма как списъкът ни да не бъде оглавен от Времеубежище – най-обсъжданата книга на годината! Това е романът, който превърна Георги Господинов в първия български писател, носител на Букър – една от най-престижните награди за литература в света! И макар книгата да предизвиква противоречиви мнения, нейният световен успех е факт, затова смятаме, че тя определено заслужава твоето внимание и твоя личен прочит!

Където пеят раците

№ 1 в Амазон, № 1 в New York Times и №1 в сърцето на читателя: това е романът Където пеят раците на американската писателка Дилия Оуенс! Той разказва историята на младо момиче, което расте изолирано насред мочурищата на Северна Каролина и прекарва голяма част от ранния си живот в самота, учейки се да общува със света по свой собствен начин. Колко смелост се иска да оцелееш в един враждебен свят без да се предадеш и без да изгубиш свободния си дух? Където пеят раците ще ти разкаже…

Absolvote

След Георги Господинов, Георги Бърдаров е може би вторият най-нашумял български автор в момента. Absolvote е вторият му роман, който мигновено прави впечатление с нестандартния си избор на заглавие. В превод от латински то означава Опрощавам греховете ти – фразата, която католическите свещеници изричат, когато вярващите отиват при тях да се изповядат и да получат своето опрощение. Както можеш да предположиш, въпросите, които романът поставя, са свързани именно с прошката, така че, ако тази тематика ти е интересна, не пропускай Absolvo te!

Опенхаймер: Американският Прометей

Филмът Опенхаймер: най-големият блокбъстър на 2023г. е базиран именно на тази биографична книга, наградена с престижната американска награда Пулицър! Тя разказва историята на Робърт Опенхаймер – една от най-големите икони на миналия век и физикът, който създаде атомната бомба… а после се възпротиви срещу собственото си творение. Може би не остана човек, който да не е изгледал филма (и да не е останал възхитен от него!), затова смело ти препоръчваме книгата като сигурен фаворит, който няма да те разочарова!

Човек на име Уве

Една книга, която ще те стопли и изпълни с умиление в дъждовния есенен ден. Романът разказва историята на един на пръв поглед сърдит, заядлив и труден човек, под чиито сключени вежди обаче се крият добрите очи на Уве: един от най-обичаните герои на Фредерик Бакман! Той ще те спечели със своя неподправен нрав и истински добро сърце, което все още принадлежи на неговата любима Соня… Потопи се в тази трогателна история, която ще те накара да се смееш, да се умиляваш и да погледнеш отвъд повърхностните пластове!

Тези и още интригуващи и вдъхновяващи заглавия ще откриеш в книжарница Ciela на ниво 2 в Mall of Sofia!


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.