Нощ на учените в Mall of Sofia: атрактивни експерименти, завладяващи дискусии, срещи с учени и иноватори от цялата страна

На 29 септември в твоя любим мол в сърцето на София ще се разгърне най-вълнуващата нощ на знанието – Европейска нощ на учените 2023! Това е едно невероятно събитие със смисъл, в което участие взимат изявени учени, технолози, иноватори и артисти в повече от 30 населени места в страната. Темата, която Европейска нощ на учените ще представи през тази година, е как човечеството трябва да се адаптира към промените в климата. Бързаме да отбележим обаче, че това съвсем няма да се случва под формата на дълга и отегчителна тирада! Искаме да ти покажем колко много наука има около нас – всеки ден в обичайните ни занимания, и че науката не е скучна, нито пък сложна и недостъпна. Точно обратното е и ще те убедим в това с множество интересни и забавни демонстрации, експерименти с цветове, атрактивни опити, интригуващи изложби и множество вдъхновяващи срещи с учени, иноватори и артисти, които ще те очакват тук – в Mall of Sofia! Открехваме вратичката към някои от тях в този блог пост.

Географ.БГ

„Напред, нагоре, надалече“ – това е девизът, който движи създателите на платформата Географ.БГ: двама млади преподаватели по география, посветили се на мисията да популяризират науката сред децата и младежите в България! Правят го чрез създаването на висококачествено и достъпно уеб съдържание, както и чрез организирането на редица научни работилници и географски събития, най-голямото от които е Българският географски фестивал! В MallofSofia те ще представят набор от изключително  любопитни интерактивни карти с геосателитни изображения. Не пропускай да се отбиеш!

Revival Design

През последните една-две години светът осъзна колко много ни е липсвал достъпът до култура и колко съществена роля играе тя в духовния ни свят. Когато нямаш възможност да си физически там, на тези места и събития, от RevivalDesign създават за теб един истински immersive experience! Използвайки VR технология, те ти дават възможност да надникнеш и изцяло да се потопиш в редица български музеи и признати за културно наследство обекти, които сякаш оживяват пред теб! А какво са ти подготвили те в Европейската нощ на учените и какви места ще ти разкрият с най-новия си замисъл Виртуална България, ела в MallofSofia, за да разбереш!

Университет за деца

В Университет за деца учени, изобретатели, инженери, педагози и предприемачи разпалват искрата на любопитството у децата и ги вдъхновяват да откриват и развиват талантите си в науката, изкуството и занаятите! Тук се предлагат страхотни образователни дейности, изцяло адаптирани към деца и ученици, като например приключенска наука и роботика, инженерство, приложно програмиране, работилници по биология, химика, физика и още! На този щанд се приготви да видиш някои впечатляващи експерименти, както и да научиш много любопитни факти!

…и това е само много малка част! Европейска нощ на учените 2023 в Mall of Sofia на 29 септемвриот 11:00 до 20:00 ч. ще те срещне с още интригуващи и вдъхновяващи хора на науката, start-upбизнеси и научни институции, които ще те обогатят със знание, ще те накарат да размишляваш и ще ти покажат колко забавен може да бъде научният свят!

Ела и направи своето откритие в любимия си мол в сърцето на София!

Пълната програма можеш да намериш тук.


За още интересни неща последвай ни във Facebook и Instagram.