Училище за родители: 5 неща, които всеки родител казва

Да си родител е щастие и изпитание. И както твърде често се случва, и тук теорията и практиката се разминават някъде по пътя към съвършенството. Какво те чака, когато чакаш дете? Както пише Хайди Мъркоф в своята книга, „Няма такова нещо като да си готов да станеш родител. Просто скачаш върху движещ се влак и се надяваш да оцелееш“. Но с колкото и ежедневни предизвикателства да е изпълненено родителството, да умееш от време на време да подхождаш с хумор и лекота към тях е може би истинското изкуство на „родителстването“. Затова днес ние от Mall of Sofia с усмивка съставяме малък списък от топ 5-те най-чести фрази на родителите на малки деца.

„Добре, ти щом не искаш, стой тук, аз тръгвам. Чао!“

…последвано от ситни стъпки, надничащ назад отчаян поглед и големи надежди номерът да проработи. Все пак, да изкараш дете от детска площадка без неистов рев, писъци и крясъци се брои за висш пилотаж в родителството. Уви, малцина са тези, които го достигат…

„Покажи на леля ти Гинче на колко годинки си.“

В отговор една малка ръка мигновено свива пръстчета и гордо показва 1! Това, разбира се,  хвърля „публиката“ в абсолютен възторг, предизвиквайки бурни аплодисменти, екзалтирани възклицания и въздишки на обожание… Леля Гинче ликува!

„Ще броя до три.“

Една фраза, която поражда у всички наоколо лошо предчувствие… Това просто няма да завърши добре. Особено когато малкото няма абсолютно никакво намерение да отрази този заплашителен countdown, превърнал се още преди да се усетиш в breakdown, сервиран с много тръшкане за единия и скъсани нерви за другия.

„Ако не слушаш, Дядо Коледа няма да ти донесе подарък.“

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Да бъдеш родител и да не използваш Дядо Коледа, за да опитомиш чудовището, живеещо в малкото телце на твоето иначе сладко нежно създание, е практически невъзможно. Целта оправдава средствата и това е едно от малкото такива, които работят… 

„Дори не си го опитал!“

Сцената се разиграва на поредния протест на семейната трапеза. Поднасяш нещо малко по-различно от обичайното, което на секундата бива посрещнато с намръщена физиономия и категоричното „Не ми харесва“ без какъвто и да е допир до него. И се започва едно убеждаване и „кандардисване“ да се пробва, но… не. Накрая, за да приключи цялата разправия, просто го изяждаш ти.

По пътя на най-голямото приключение в твоя живот, а именно родителството, ние от Mall of Sofia сме твоят най-верен помощник! Ела на 23 април от 10:30ч. на ниво 2 в нашето „Училище за родители“, където сме ти подготвили срещи с топ специалисти, образователни лекции, кътове за консултации, практически уъркшоп и томбола със страхотни награди!

Повече за събитието можете да намерите тук.


Последвай профилите ни във Facebook и Instagram.