Привидения в къщата приемат гости от днес само в кината

Жегата отново тегне, но от днес, 28 юли, кината ни предлагат нещо прохладно – нещо смразяващо, но също така и забавно. Поканени сме да гостуваме на Привидения в къщата – новата изключително амбициозна призрачна комедия на Дисни, която впечатлява с грандиозен размах на декори и костюми, уникална атмосфера и тънък баланс между смешното и страховитото. Филмът обещава необуздано киноприключение с неповторим ритъм, енергия и емоции.

Привидения в къщата е вдъхновен от едноименната, изключително популярна и обичана атракция в Дисниленд, която е последната, разработена от легендарния Уолт Дисни. Повече за атракцията, за нейното влияние върху филма и за изключителното артистично ниво на продукцията научаваме от режисьора Джъстин Симиен и част от забележителния актьорски състав на филма в лицето на Дани ДеВито, Розарио Доусън, ЛаКийт Станфийлд, Оуен Уилсън и носителката на „Оскар“ Джейми Лий Къртис. Те ни отвеждат зад кулисите на Привидения в къщата в ексклузивно видео, което разкрива част от обаянието, което се крие в най-голямата звезда на филма – Къщата.

Привидения в къщата ни разказва историята на самотната майка Габи и 9-годишния ѝ син Травис, които правят опит да започнат живота си начисто в загадъчно имение в Ню Орлиънс, което отдавна тъне в мрак. Вътре ги посрещат стотици сприхави духове, дългогодишни обитатели на къщата, които не са никак гостоприемни. В отчаян опит да се отърват от призраците, които неуморно ги преследват, те наемат колоритен екип от „експерти“ по духове – свещеник, овдовял учен, който по настояще се изявява като неуспешен експерт по паранормални явления, екстрасенс от най-стария френски квартал на града и раздразнителен историк, а това, което им предстои, е толкова шокиращо, колкото и комично.

Режисьор на Привидения в къщата е Джъстин Симиен (Dear White People), а сценарият е на Кейти Диполд (Нежна полиция), по популярната едноименна атракция в Дисниленд. Продуценти са Дан Лин и Джонатан Айрих. Във филма участват Розарио Доусън, ЛаКийт Станфийлд, Оуен Уилсън, Дани ДеВито, Уинона Райдър и Тифани Хадиш, както и Джейми Лий Къртис и Джаред Лето като мадам Лиота и духът от кутията за шапки.

Гостуваме на Привидения в къщата само в кината на 2D и 4DX – дублирана и субтитрирана версия.


Виж програмата на всички прожекции за деня тук: https://mallofsofia.bg/cinema/!